Ik gebruik Windows 10, maar wanneer ik probeer verbinding te maken met (Windows + K) met een draadloos beeldscherm, krijg ik nog steeds een melding dat mijn apparaat niet geschikt is om het Miracast-protocol te gebruiken.

Written By Noud Huisman ()

Updated at February 16th, 2021

Dit heeft vooral te maken met verouderde stuurprogramma's, vooral met verouderde grafische stuurprogramma's (dit gebeurt zelfs met gloednieuwe apparaten). Om dit probleem op te lossen, gaat u naar het configuratiescherm van Windows, selecteert u 'Apparaatbeheer' en selecteert u 'Beeldschermadapters'. Klik met de rechtermuisknop op de grafische kaart en kies 'stuurprogramma's bijwerken' en laat Windows automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's. Installeer deze en uw probleem zou moeten zijn opgelost.